Antena 3 CNN Externe Alte două convoaie cu tehnică militară sunt în drum spre M. Kogălniceanu

Alte două convoaie cu tehnică militară sunt în drum spre M. Kogălniceanu

Baza militară Mihai Kogălniceanu a devenit unul dintre cele mai agitate locuri de pe întreg teritoriul României. O parte din armamentul militar a ajuns deja acolo, iar alte două convoaie sunt pe drum.

Alte două convoaie cu tehnică militară sunt în drum spre M. Kogălniceanu
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Alexandra Ionescu    |    12 Feb 2022   •   12:30

O dată ce întreaga desfășurare de forțe va fi completă, cei aproape 2.000 de militari americani și cei români, vor începe și exercițiile militare. 

Peste 1.000 de miolitari vor ajunge azi în baza de lângă Constanța pentru a se pregăti. În zilele următoare, toate această mișcare de amploare a SUA va fi finalizată, și toți soldații americani vor ajunge în baza Kogălniceanu. 

Oficialii americani nu știu cât timp vor fi prezente aceste trupe pe teritoriul României, poate fi vorba de câteva luni, sau ani, în funcție de rezolvarea situației de criză ruso-ucraineană. 

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, și președintele Klaus Iohannis au vizitat vineri Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

„Vom continua să întărim postura de Apărare și Descurajare a NATO în România, în regiune și pe întreg teritoriul aliat", a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook în ziua vizitei la baza Mihail Kogălniceanu.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, vineri, preşedintelui american Joe Biden pentru "demonstrația fără echivoc a solidarității SUA" şi spune că prezența celor doi reprezentanți NATO în România "dă dovadă de solidaritate".

 

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close