x close

Dramă fără margini. Peste 1.200 de civili şi rebeli au fost evacuați din Damasc

de A.M.P    |    12 Mai 2017   •   20:32
Dramă fără margini. Peste 1.200 de civili şi rebeli au fost evacuați din Damasc Foto: Agerpres/EPA

Peste 1.200 de civili şi rebeli au fost evacuaţi vineri din două cartiere din Damasc, a anunţat agenţia oficială de ştiri Sana, acesta fiind cel de-al doilea grup evacuat ca urmare a unui acord cu guvernul, scrie presa internațională, potrivit Agerpres.

De peste doi ani, mai multe fiefuri ale rebelilor care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad au avut aceeaşi soartă în alte zone ale ţării. Însă aceste evacuări, începute în urmă cu trei zile, sunt primele din capitală de la izbucnirea conflictului în 2011. 

Vineri, 664 de persoane, între care 103 combatanţi, au părăsit Barzeh, cartier aflat aproape în totalitate în mâinile rebelilor la periferia de nord-est a Damascului, a informat agenţia Sana. Ei au fost transportaţi cu autobuze către nordul ţării. 

O primă evacuare a aproape o mie de persoane a avut loc luni la Barzeh. 

Operaţiunea trebuie să continue în mai multe etape până când în cartier nu va mai exista niciun fel de prezenţă armată, a precizat Sana. 

În paralel, sute de rebeli şi civili au părăsit cartierul Tishreen. Potrivit agenţiei Sana, în total 1.246 de persoane au fost evacuate din cele două cartiere ale Damascului.

Citeşte mai multe despre:

Damasc Siria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati