Antena 3 CNN Externe Drama unui bărbat din Arabia Saudită care trebuie să stea în închisoare până va fi iertat de tatăl lui

Drama unui bărbat din Arabia Saudită care trebuie să stea în închisoare până va fi iertat de tatăl lui

Drama unui bărbat din Arabia Saudită care trebuie să stea în închisoare până va fi iertat de tatăl lui
Sursa foto: foto: Jurnalul National
24 Apr 2012   •   22:28

Un bărbat din Arabia Saudită, care a primit o sentinţă de trei ani în 1997, se află în continuare în închisoare, urmând să fie eliberat abia când tatăl său se va decide să-l ierte, spune o organizaţie locală pentru drepturile omului.

Eid al-Sinani, de 43 de ani, a fost pedepsit cu 200 de lovituri de bici şi trei ani de închisoare pentru că a bătut-o pe mama sa vitregă, a povestit Musab al-Zahrani, un militant de la Societatea Naţională pentru Drepturile Omului din Arabia Saudită.

Totuşi, când sentinţa fusese deja executată, tatăl său a cerut unui judecător să-l ţină pe Eid al-Sinai în închisoare "până când va câştiga încrederea tatălui său". Judecătorul a fost de acord, Sinani rămânând închis până în ziele noastre.

Sistemul judiciar islamic nu este unul sistematizat, fiind bazat pe interpretările personale ale judecătorilor. Unii judecători consideră că a-ţi nesocoti părinţii este un motiv întemeiat pentru a fi biciuit sau închis. De asemenea, pentru fapte similare sunt acordate pedepse diferite, în funcţie de interpretarea judecătorului.

Societatea Naţională pentru Drepturile Omului din Arabia Saudită cere în prezent ca bărbatul să fie eliberat, afirmând drepturile fiului nu pot fi puse mai prejos de cele ale tatălui, relatează Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita inchisoare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close