Antena 3 CNN Externe Echipa Antena 3, oprită la Odesa de un militar ucrainean. Ce mesaj le-a transmis românilor

Echipa Antena 3, oprită la Odesa de un militar ucrainean. Ce mesaj le-a transmis românilor

Aflată la Odesa, echipa Antena 3 a fost oprită în trafic. Un militar ucrainean i-a oprit pe jurnalişti şi a ţinut să transmită un mesaj tuturor românilor, pentru tot ajutorul pe l-au acordat poporului ucrainean, încă de la începutul acestui război.

Echipa Antena 3, oprită la Odesa de un militar ucrainean. Ce mesaj le-a transmis românilor
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    31 Mar 2022   •   12:41

Trimișii speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, s-au aflat zilele trecute la Odesa, oraş care arată acum ca o fortăreață. Pe toate străzile au fost amplasate traverse antitanc şi baricade.

După un drum de 12 ore, de la intrare în Ucraina şi până în Odesa, jurnaliştii Antena 3 au fost opriți pentru verificări de 20 de ori.

Extrem de circumspecți, militarii le-au verificat actele şi bagajele, însă unul dintre aceştia a ţinut să transmită românilor un mesaj emoţionat.

"Vreau să vă mulţumesc personal, vouă şi ţării voastre, pentru ajutor. Pentru ajutorul pe care l-aţi dat poporului nostru, refugiaţilor care acum trăiesc în ţara voastră. Fără ajutorul vostru nu putem câştiga acest război. De asemenea, vă mulţumesc şi pentru armamentul pe care ni l-aţi oferit, fără acest armament şi fără bani nu putem lupta. Aşa că vă mulţumim pentru ajutor", a transmis militarul ucrainean.

Timp de o lună, ruşii au atacat Nicolaev, oraş situat în estul Ucrainei, la circa 65 km de la Marea Neagră și la 113 km nord-est de Odesa. 

Armata lui Vladimir Putin a bombardat inclusiv sediul administrației locale. Distrugerile sunt uriașe, iar căutările supraviețuitorilor continuă şi acum.

Citiţi şi: Echipele de salvatori caută 20 de oameni daţi dispăruţi după atacul violent de la Nicolaev. Corespondenţă specială din oraşul-ţintă al ruşilor 

Orașul de lângă România care a devenit fortăreață | Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct de la fața locului

 

 

×
Subiecte în articol: Odesa militar ucrainean Război Ucraina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close