Antena 3 CNN Externe O echipă a Crucii Roșii, care fusese reținută de militari în apropiere de Mariupol, a fost eliberată

O echipă a Crucii Roșii, care fusese reținută de militari în apropiere de Mariupol, a fost eliberată

O echipă a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) a fost oprită în timpul unei încercări de a ajunge la Mariupol, pentru a evacua civili și este acum reținută în apropiere, în Manhush, a declarat un purtător de cuvânt.

O echipă a Crucii Roșii, care fusese reținută de militari în apropiere de Mariupol, a fost eliberată
Sursa foto: Twitter/ The New York Times
de Cerasela Stafie    |    05 Apr 2022   •   10:44

Update, ora 10:44: O echipă a Comitetului Internațional al Crucii Roșii a fost eliberată, după ce a fost oprită în timpul unei încercări de a ajunge în orașul Mariupol din sudul Ucrainei și reținută în Manhush, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereșciuk.

”După negocieri, aceștia au fost eliberați și trimiși la Zaporizhzhia”, a scris ea pe Facebook. Zaporizhzhia se află la aproximativ 200 km de Mariupol, în sudul țării.

Știre inițială, ora 10:02: Echipa e ”ținută în orașul Manhush, la 20 de kilometri vest de Mariupol”, a declarat purtătorul de cuvânt al CICR Jason Straziuso pentru Reuters.

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereșciuk a declarat că echipa Crucii Roșii este sub controlul ”autorităților de ocupație”.

Straziuso a refuzat să ofere detalii despre cine a reținut reprezentanții instituției, spunând doar că este vorba de militari. ”Nu este o situație de luare de ostatici”, a adăugat el, spunând că se discută cu toate părțile pentru a clarifica situația și pentru a elibera oamenii.

Echipa Crucii Roșii și-a propus să ajungă luni în orașul asediat Mariupol și să evacueze unii dintre rezidenții rămași, care nu mai au provizii de bază. A fost a patra încercare de acest fel de vineri.

Organizația și-a retras echipa din orașul-port la jumătatea lunii martie, care includea membri ai personalului cu copii mici, după ce au rămas fără ajutor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close