Antena 3 CNN Externe Elena Udrea. Turismul a crescut cu 20% faţă de 2008

Elena Udrea. Turismul a crescut cu 20% faţă de 2008

Elena Udrea. Turismul a crescut cu 20% faţă de 2008
Sursa foto: Caleasca
26 Apr 2009   •   10:09

Turismul a crescut cu 20% în acest an, faţă de perioada similară a anului trecut, spune ministrul Elena Udrea. Cifrele reies din raportările agenţiilor de turism şi ale operatorilor din România. Ministrul a participat sâmbătă, la Alba Iulia, la Zilele Cetăţii. Sărbătoarea de la Alba Iulia a început cu inaugurarea unui pod mobil, care permite intrarea în cetate.

Elena Udrea şi Anca Boagiu au urmat apoi traseul porţilor Cetăţii, iar la una din ele ministrul Turismului a inaugurat un punct de informare turistică. Plimbaţi cu o caleaşcă medievală, oaspeţii au vizitat Traseul Sudic al cetăţii, sediul Gărzii Cetăţii, dar şi herghelia de cai. Elena Udrea a primit onorul Gărzii, iar în cinstea ei s-au tras salve de tun.

Elena Udrea a semnat apoi în cartea de onoare a cetăţii şi a promis că va face tot posibilul să o introducă în circuitul turistic internaţional. De asemenea, Udrea a precizat ca există un proiect la nivel naţional care vizează realizarea unui traseu de pelerinaj între Bucovina şi Viena, în care ar urma să fie inclusă şi cetatea din Alba Iulia.

Antena 3

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close