Antena 3 CNN Externe Elon Musk vine în ajutorul italienilor afectați de inundații

Elon Musk vine în ajutorul italienilor afectați de inundații

Compania SpaceX a lui Elon Musk și Unipol din Italia au decis să își unească forțele pentru a-i ajuta pe italienii afectați de inundații.

Elon Musk vine în ajutorul italienilor afectați de inundații
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    20 Mai 2023   •   22:15

Italia este din nou sub cod roșu de ploi torențiale și furtuni.Salvatorii depun eforturi uriașe să mai recupereze oameni rămași în mijlocul puhoaielor. Un elicopter s-a prăbușit la Lugo, în Italia, în timp ce încerca să recupereze oamenii aflați în mijlocul puhoaielor. Patru persoane au fost rănite.

Premierul Italiei Giorgia Meloni și-a anunțat întoarcerea în țară mai devreme de la Summitul G7, asta pentru ca să fie mâine prezentă în zonele afectate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Situația se înrăutățește în regiunea italiană Emilia-Romagna. Alerta de cod roșu este valabil până mâine la ora 24.

Pe de altă parte, un ciclon nou atmosferic a acționat în Sicilia, Sardinia și Calabria.

În acest context, compania SpaceX a lui Elon Musk și Unipol din Italia au decis să își unească forțele pentru a-i ajuta pe italienii afectați de inundații.

În cadrul acordului, Unipol a achiziționat terminalele de internet prin satelit Starlink de la SpaceX și le va pune la dispoziția salvatorilor, a spitalelor și a locuitorilor. SpaceX își poziționează sateliții pentru a acorda prioritate regiunii Emilia-Romagna și pentru a oferi o acoperire mai bună.

„SpaceX, Starlink și Tesla sunt bucuroși să fie de folos în orice mod pentru a ajuta Italia și oamenii afectați de inundații", a declarat Musk prin intermediul unui comunicat, potrivit Reuters, citat de Mediafax. 

Ploile torențiale au devastat partea de est a regiunii italiene Emilia-Romagna, provocând moartea a 14 persoane și pagube de miliarde de euro, în special în agricultură.

Aproximativ 36.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, iar mulți dintre cei care au rămas în zonele inundate nu au electricitate. Eforturile de salvare sunt îngreunate de vremea rea și de întreruperile de pe liniile de comunicații.

×
Subiecte în articol: Elon Musk inundatii Italia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close