Antena 3 CNN Externe Emiratele Arabe Unite cer cetăţenilor săi din Liban să plece imediat din ţară

Emiratele Arabe Unite cer cetăţenilor săi din Liban să plece imediat din ţară

Emiratele Arabe Unite cer cetăţenilor săi din Liban să plece imediat din ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Aug 2012   •   15:20

Emiratele Arabe Unite au solicitat cetăţenilor lor să părăsească "imediat" Libanul, raportând ameninţări specifice împotriva lor în contextul tensiunilor legate de conflictul sirian.

Ministerul Afacerilor Externe din Abu Dhabi a declarat că ambasada Emiratelor din Beirut a primit informaţii privind "ameninţări către cetăţenii Emiratelor Arabe Unite legate de contextul politic dificil din Liban", informează un comunicat de presă, potrivit AFP.

Drept urmare, Ambasada Arabiei Saudite din Beirut a lansat un apel similar cetăţenilor saudiţi din Liban, menţionând de asemenea "ameninţări" la adresa acestora.

În ultimele luni, cele două state din Golf au lansat mai multe avertismente către cetăţenii lor, solicitându-le să evite deplasările în Liban şi să părăsească statul dacă prezenţa lor nu este necesară sau măcar să informeze ambasadele cu privire la rezidenţa lor.

Conflictul din Siria a exacerbat tensiunile din Liban, care a cunoscut 30 de ani de hegemonie siriană şi rămâne profund divizat între adversarii şi susţinătorii regimului de la Damasc.




×
Subiecte în articol: Liban emiratele arabe unite Siria
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close