Antena 3 CNN Externe Emisarul internaţional pentru Siria va face o vizită în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Ankara şi Damasc

Emisarul internaţional pentru Siria va face o vizită în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Ankara şi Damasc

Emisarul internaţional pentru Siria va face o vizită în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Ankara şi Damasc
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Oct 2012   •   14:02

Emisarul internaţional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, se va deplasa sâmbătă în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Ankara şi Damasc, informează CNN.
   
Vizita lui Lakhdar Brahimi la Ankara intervine pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari că violenţele şi confruntările armate din Siria s-ar putea extinde în ţările vecine.
   
Brahimi se va întâlni cu ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, şi, posibil, cu premierul Recep Tayyip Erdogan, conform agenţiei Anadolu.
   
Miercuri, Forţele Aeriene turce au interceptat un avion comercial sirian care se deplasa pe ruta Moscova - Damasc, autorităţile turce acuzând că la bordul aeronavei erau arme.
   
Turcia a atacat de mai multe ori în ultimele săptămâni poziţii militare siriene din zona de frontieră, după atacuri cu obuze lansate din partea siriană.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close