x close

Emisarul ONU a ajuns la Damasc pentru noi negocieri cu regimul Assad

de G.C.P    |    13 Sep 2012   •   12:15
Emisarul ONU a ajuns la Damasc pentru noi negocieri cu regimul Assad 479

Emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a ajuns în Damasc, unde va avea discuţii cu preşedintele Bashar al-Assad şi cu alţi oficiali de rang înalt.

Brahimi a spus că pe timpul şederii în capitala siriană va avea întrevederi cu membrii societăţii civile dar şi cu elitele intelectuale din această
ţară.

Diplomatul ONU, în vârstă de 78 de ani, este însoţit de o delegaţie formată din 40 de persoane, consilieri militari, specialişti în drepturile omului şi reprezentanţi ai organizaţiilor umanitare internaţionale.

Brahimi l-a înlocuit în această poziţie pe fostul Secretar General ONU, Kofi Anan,  care a introdus în februarie un plan de pace pentru Siria, aprobat şi de Rusia. Din nefericire, termenii şi condiţiile acestui proiect de încetare a violenţelor au fost ignorate atât de guvernul sirian, cât şi de opoziţia beligerantă.

De când au început protestele împotriva regimului Assad, în martie 2011, conflictul sirian a escaladat într-un război civil de proporţii, care a dus la moartea a peste 20000 de oameni.

Citeşte mai multe despre:

Bashar al-Assad Siria Damasc onu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati