Antena 3 CNN Externe ”Amenințările” lui Emmanuel Macron devin realitate. Parlamentul francez a adoptat pașaportul de vaccinare

”Amenințările” lui Emmanuel Macron devin realitate. Parlamentul francez a adoptat pașaportul de vaccinare

Emmanuel Macron poate să-și pună în practică ”amenințările”. Liderul francez a declarat că vrea ”să-i enerveze” pe nevaccinați, iar parlamentul țării pe care o conduce tocmai a adoptat pașaportul de vaccinare.

”Amenințările” lui Emmanuel Macron devin realitate. Parlamentul francez a adoptat pașaportul de vaccinare
Sursa foto: Getty Images/ Pool
de Cerasela Stafie    |    06 Ian 2022   •   15:03

Au fost trei zile de dezbateri tumultuoase, alimentate de remarcile controversate ale lui Emmanuel Macron, care afirmat că vrea să-i „enerveze” pe cei care nu s-au vaccinat.

 Adunarea Națională a adoptat joi dimineața,  proiectul de lege de lege care transformă permisul de sănătate în pașaport de vaccinare.

Proiectul de lege a fost anunțat la jumătatea lunii decembrie de executiv, fiind aprobat la data 6 ianuarie, ora 5:25. Au fost 214 voturi pentru, 93 împotrivă și 27 de abțineri, scrie Le Figaro.

Permisul sanitar era valabil de mai multe luni în Franța. Pentru a avea acces în mai multe locații publice, oamenii erau nevoiți să prezinte documentul, care făcea dovada fie a vaccinării, fie a posesiei unui test COVID-19 negativ.

Pașaportul de vaccinare a scos din schemă testarea. Practic, doar cei vaccinați mai pot beneficia de libertăți. Este oblicatoriu pentru toți francezii de peste 12 ani și permite accesul la activități de agrement, baruri, restaurante, piețe, seminarii, târguri sau transport public interregional.

Oamenii care nu s-au vaccinat vor avea în continuare acces în unități și servicii sanitare și, în cazuri rare, la transportul public. În plus, autoritățile locale vor hotărî dacă includ în pașaportul de vaccinare și accesul în magazine universale sau centre comerciale.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close