Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin să ”înceteze imediat” ofensiva asupra Ucrainei

Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin să ”înceteze imediat” ofensiva asupra Ucrainei

Președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut joi președintelui rus Vladimir Putin ”încetarea imediată” a ofensivei armatei ruse în Ucraina, a anunțat președinția franceză.

Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin să ”înceteze imediat” ofensiva asupra Ucrainei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Feb 2022   •   23:55

”După ce a vorbit cu președintele ucrainean, și consultându-se cu acesta, președintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operațiunilor militare rusești, amintind că Rusia se expune sancțiunilor masive”, a indicat Elysee.

La rândul său, Kremlinul anunță o discuție telefonică ”seriosă și sinceră”. În cadrul acestei conversații, prima raportată între Vladimir Putin și un lider occidental de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, joi dimineață, președintele rus ”a oferit o explicație detaliată a motivelor” care au determinat Moscova să lanseze această operațiune, au adăugat reprezentanții Moscoveri, scrie Le Figaro.

Invazia Ucrainei de către armata rusă a început în această dimineață, la primele ore. Atacurile vin pe uscat, aer și mare.

În discursul TV care anunța atacul, președintele Vladimir Putin a cerut armatei ucrainene să depună armele. El a amenințat orice țară care va încerca să intervină se va confrunta cu ”consecințe pe care nu le-a văzut niciodată”.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close