Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, pesimist cu privire la războiul din Ucraina: ”Discuția cu Vladimir Putin este dificilă”

Emmanuel Macron, pesimist cu privire la războiul din Ucraina: ”Discuția cu Vladimir Putin este dificilă”

Emmanuel Macron a declarat că este de părere că războiul dintre Rusia și Ucraina se va duce în continuare. Liderul de la Paris a spus că nu crede că negocierile de pace vor veni cu o soluție reală.

Emmanuel Macron, pesimist cu privire la războiul din Ucraina: ”Discuția cu Vladimir Putin este dificilă”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Mar 2022   •   23:48

”Sunt lucid: pe termen scurt, mai degrabă războiul se va duce în continuare”, consideră Emmanuel Macron care nu vede o ”soluție reală care poate fi negociată”.

Președintele francez a subliniat că țările europene nu vor intra direct în conflict pentru că ”un război cu Rusia ar fi un război mondial, cu o putere dotată cu arme nucleare”. 

”Nu cred că, în zilele și săptămânile următoare, va exista o adevărată soluție negociată. Sper că da și facem tot ce putem pentru a ajuta să se facă acest lucru”. a spus Macron, potrivit Le Figaro.

”Discuția cu Vladimir Putin este dificilă, pentru că refuză încetarea focului” care este ”precondiția pentru ca între Moscova și Kiev să existe un dialog real”, a regretat el.

”Responsabilitatea noastră este să continuăm să vorbim poporului rus și belarus”, dar și cu liderii lor și ”să respectăm întotdeauna Rusia ca țară” pentru că ”nu există pace durabilă, dacă Rusia nu este luată într-o arhitectură mare de pace pe continentul nostru”, potrivit liderului de la Paris.

”Toți admirăm foarte mult rezistența condusă de poporul ucrainean, liderii și președintele acestuia”, a adăugat președintele Franței. El a dat asigurări că țara ”își va face partea pentru a primi, îngriji, adăposti și integra” ucrainenii care fug din țara lor.

”Trebuie să ne punem în situația de a-i primi cu bine și de a le permite să ne învețe limba cât mai repede posibil, să acceseze un loc de muncă sau o formare și să-și găsească locul. Este ceva ce trebuie să facem cu toții împreună. Vom ajunge acolo (...) în spiritul de solidaritate care ne reprezintă”, a adăugat el. De asemenea, Macron a precizat că ar putea fi luate măsuri pentru ”eliberarea Moldovei, o țară mică care este sub tensiune” din cauza afluxului de refugiați

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close