Antena 3 CNN Externe Englezii vor să interzică florile în spitale în numele sănătăţii

Englezii vor să interzică florile în spitale în numele sănătăţii

Englezii vor să interzică florile în spitale în numele sănătăţii
10 Noi 2007   •   12:44

Războiul împotriva consumului de tutun şi de alcool tinde să se extindă şi în ceea ce priveşte alte produse. Florile pentru bolnavi, halatele medicilor sau telefoanele mobile folosite în spitale s-ar putea număra, în câţiva ani, printre lucrurile interzise în numele unei vieţi mai sănătoase. Specialiştii întocmesc, în prezent, diverse studii, pentru a stabili care lucruri pot fi periculoase şi, în consecinţă, ar trebui interzise. Lupta împotriva reclamelor la băuturile alcoolice reprezintă o parte a acestei campanii. În Franţa, firmelor producătoare de alcool le este interzis să ofere sponsorizări în scopuri promoţionale.

Pe lista lucrurilor care vor fi interzise pentru adolescenţi se află şi bronzatul artificial. În Australia şi California copiii sub 18 ani nu mai au voie la solar, iar Scoţia se pregăteşte să ia o măsură similară. Florile, hainele, pantofii şi telefoanele mobile nu vor mai fi permise în unităţile sanitare, în următorii ani. În spitalele din Marea Britanie, au fost deja interzise halatele doctorilor, bijuteriile, ceasurile şi unghiile false, pentru că reţin microbi rezistenţi la antibiotice. În aceeaşi ţară s-a propus şi interzicerea florilor în saloanele bolnavilor, după ce s-a stabilit că apa din vaze este un mediu propice dezvoltării microbilor.

Iar în Suedia, saboţii specifici cadrelor medicale au fost interzişi, după ce s-a aflat că aceştia produc energie statică care interferează cu aparatura medicală. În atenţia specialiştilor au intrat şi telefoanele mobile despre care s-a stabilit că au bacterii pe tastaturi. Pe lista lucrurilor ameniţate cu interdicţia se află şi mâncarea de la fast-food şi coloranţii alimentari.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close