Antena 3 Externe O altă epidemie a izbucnit în China, în urma unei breșe într-un laborator. Autoritățile anunță deja mii de cazuri

O altă epidemie a izbucnit în China, în urma unei breșe într-un laborator. Autoritățile anunță deja mii de cazuri

de Dan Gabor    |    09 Noi 2020   •   19:30
O altă epidemie a izbucnit în China, în urma unei breșe într-un laborator. Autoritățile anunță deja mii de cazuri
Sursa foto: Pixabay.com

O nouă epidemie izbucnită în China a făcut deja peste 6.000 de victime. De vină este o bacterie care a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii farmaceutice și care provoacă o boală numită bruceloză. Opt persoane au fost puse sub acuzare după incidentul petrecut la compania farmaceutică Zhongmu Lanzhou.

Aproape 66.000 de persoane au fost testate până acum în apropierea fabricii, reprezentând 97,5 la sută din totalul rezidenților din sub-districtul Yanchang Road, iar 6.620 au fost confirmate infectate, potrivit Global Times.

Oamenii pot contracta bruceloză intrând în contact cu anumite animale precum oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella. Simptomele includ febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Simptomele brucelozei variază foarte mult în rândul persoanelor afectate. Este posibil ca unele persoane să nu aibă simptome aparente (asimptomatice); altele pot dezvolta complicații grave care afectează diferite sisteme de organe. Perioada de incubație poate varia de la 1-3 săptămâni la câteva luni.

Cea mai obișnuită modalitate de a te infecta este prin consumul de produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close