Antena 3 CNN Externe Motivul controversat pentru care un episcop, o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, şi-a dat demisia

Motivul controversat pentru care un episcop, o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, şi-a dat demisia

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei. Deşi iniţial acesta a precizat că demisia are la bază motive personale, presa locală a scos la iveală un detaliu șocant.

Motivul controversat pentru care un episcop, o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, şi-a dat demisia
Sursa foto: religionenlibertad.com
de Claudia Popovici    |    08 Sep 2021   •   18:49

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia lui Xavier Novell de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a fost considerată o surpriză luna trecută. Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum și cu Papa.

În urma unor investigații făcute de mass-media a reieșit faptul că demisia ar fi avut ca motiv o idilă cu un psiholog și romancier erotic.

Xavier Novell a susținut așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și a practicat exorcismul.

Mai mult, după demisie, fostul episcop a început să îşi caute un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom.

Situația de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani și că mai târziu și-a dorit să se căsătorească și să aibă copii.

×
Subiecte în articol: episcop demisia psiholog romancier
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close