Antena 3 CNN Externe Erdogan: Turcia sprijină o intervenţie în Siria indiferent că se doveşte sau nu folosirea de arme chimice

Erdogan: Turcia sprijină o intervenţie în Siria indiferent că se doveşte sau nu folosirea de arme chimice

Erdogan: Turcia sprijină o intervenţie în Siria indiferent că se doveşte sau nu folosirea de arme chimice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    04 Sep 2013   •   19:30

Turcia este gata să participe în orice moment la o coaliţie pentru o intervenţie militară în Siria, o operaţiune pe care o consideră justificată de atacurile contra civililor, indiferent că se dovedeşte sau nu că regimul preşedintelui Bashar al-Assad a folosit arme chimice, a declarat, miercuri, premierul Recep Tayyip Erdogan, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

„Noi am spus deja că suntem gata să ne asumăm locul în orice fel de coaliţie”, a afirmat Erdogan, într-o conferinţă de presă organizată înaintea plecării spre Sankt Petersburg, acolo unde va participa la summitul G20.

Erdogan a subliniat că este convins că regimul lui Bashar al-Assad a folosit arme chimice în atacul din 21 august în apropiere de Damasc, în urma căruia au murit circa 1.300 de persoane.

Şeful guvernului turc l-a criticat, totodată, pe preşedintele rus, Vladimir Putin, care se opune unei operaţiuni militare de răspuns împotriva Siriei, pe motiv că nu s-a dovedit responsabilitatea regimului de la Damasc pentru atacul cu arme chimice.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close