Antena 3 CNN Externe Este IREAL ce au găsit în casa unui mare POLITICIAN din Ucraina. Acum NIMENI nu îl mai găseşte, după ce a fugit din faţa poliţiei

Este IREAL ce au găsit în casa unui mare POLITICIAN din Ucraina. Acum NIMENI nu îl mai găseşte, după ce a fugit din faţa poliţiei

Este IREAL ce au găsit în casa unui mare POLITICIAN din Ucraina. Acum NIMENI nu îl mai găseşte, după ce a fugit din faţa poliţiei
de O.P.    |    23 Mar 2014   •   09:18

În timp ce una dintre ultimele baze militare ucrainene din Crimeea a intrat sub control rusesc, oficialii de la Kiev poartă o luptă, pe un alt front: împotriva corupţiei.

Au făcut percheziţii la firmele unui fost ministru al Energiei, considerat mâna dreaptă a preşedintelui destituit Ianukovici. Captura i-a impresionat până şi pe ei.

Nu mai puţin de cinci milioane de dolari americani, în numerar, şi lingouri de aur, de circa 42 de kilograme.

32 de firme ce au legătură cu fostul ministru ucrainean al Energiei, Eduard Staviţki au fost controlate de oamenii procurorului-general al Ucrainei.

Pe lângă bani, au fost găsite numeroase bunuri preţioase, precum ceasuri de lux, bijuterii de aur, platină şi cu diamante, dar şi lingouri de aur.

Bunurile nu figurau în declaraţia de avere a fostului ministru şi au fost confiscate. Însă Staviţki, fost ministru al Energiei în timpul mandatului preşedintelui destituit, Viktor Ianukovici, şi-a ascuns mare parte din avere în conturi din străinătate. În timp ce ucraineanul este de negăsit, contabilul său a fost reţinut de forţele de ordine.

Descinderile au avut loc la doar o zi după ce fostul director executiv al companiei energetice de stat Naftogaz, Ievhen Bakulin, a fost reţinut, în cadrul aceleiaşi anchete. Corupţia din sectorul energetic ar fi păgubit statul ucrainean cu peste patru miliarde de dolari.

În acest timp, una dintre ultimele baze ucrainene din Crimeea a fost preluată cu forţa de trupele ruseşti.

Un blindat rusesc a forţat intrarea principală în unitatea militară.

Un altul a spart zidul şi, protejaţi de vehicul, infanteriştii ruşi au pătruns şi ei în bază. Reuşita a fost aplaudată de localnicii care au asistat la desfăşurarea de forţe.


×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina proteste Crimeea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close