Antena 3 CNN Externe Eurodeputaţii cer implicarea Comisiei Europene pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost

Eurodeputaţii cer implicarea Comisiei Europene pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost

Eurodeputaţii cer implicarea Comisiei Europene pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost
Sursa foto: telegraph.co.uk
14 Feb 2012   •   09:40

Este vital ca statele membre să aibă în vigoare măsuri pentru ajutorarea celor fără adăpost mai ales în perioada iernii, iar Comisia Europeană are rolul de a susţine statele membre în această provocare serioasă, a declarat luni, în plenul PE la Strasbourg, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii Michel Barnier, în dezbaterea 'Situaţia persoanelor fără adăpost în Europa ca urmare a valului de frig'.

Tot Barnier a declarat că situaţia serioasă din mai multe state membre demonstrează că CE ar trebui să aibă în vedere situaţia persoanelor fără adăpost în structurarea Fondului Social European pentru perioada de programare financiară multianuală 2014 - 2020. 

În Europa, în ultimele două săptămâni au murit peste 600 de persoane din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Numai în România, numărul celor decedaţi a ajuns la 74, dintre care 47 au murit în afara locuinţelor.

Mai mulţi eurodeputaţi au cerut implicarea executivului comunitar în ajutorarea statelor membre grav afectate de condiţiile meteo din ultima vreme.

Joseph Daul, liderul grupului europarlamentar PPE, a pus foarte mult accentul pe asistarea persoanelor fără adăpost. În vederea acestui lucru a cerut un sprijin mai mare pentru organizaţiile neguvernamentale implicate.

Nordul Africii a fost afectat deasemenea de valul de frig, în special Algeria, unde numai în ultima săptămână au murit 46 de oameni, precizează Agerpres. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close