Antena 3 CNN Externe Europa dictează noi sancţiuni aspre împotriva Siriei

Europa dictează noi sancţiuni aspre împotriva Siriei

Europa dictează noi sancţiuni aspre împotriva Siriei
27 Feb 2012   •   14:29

Uniunea Europeană a impus noi sancţiuni Siriei, din cauza continuării represiunii sângeroase, acestea vizând în special Banca Centrală şi transportul de mărfuri al guvernului de la Damasc.

Oficialii de la Bruxelles au blocat comerţul cu aur, diamante şi alte metale preţioase de pe continentul european şi provenite din această ţară măcinată de conflicte interne.

A fost pusă în discuţie şi ipoteza unui embargo total asupra tuturor zborurilor din Siria, inclusiv a celor de pasageri, dar aceasta nu a fost pusă în aplicare deoarece această măsură ar împiedica cetăţenii străini să părăsească ţara.

Totodată, se încearcă stoparea totală a furnizării de echipamente pentru exploatarea resurselor de petrol şi gaze naturale.
100 de persoane şi 38 de organizaţii, apropiate conducerii siriene, au restricţii de viză în Europa, iar bunurile acestora au fost blocate.

Aliatul cel mai puternic al regimului de la Damasc, condus de Bashar al-Assad, este Rusia. Şeful guvernului de la Moscova, Vladimir Putin, a criticat aspru aceste măsuri "cinice" luate împotriva Siriei şi spune că Occidentul favorizează opoziţia din această ţară.

Conform organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, din martie 2011 şi până acum, 7600 de persoane au fost ucise pe fondul violenţelor dintre contestarii regimului Assad şi cei care-l susţin.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close