Antena 3 CNN Externe Europenii cred că femeile pot face lumea mai bună. Mai multe femei ar trebui să deţină funcţii de conducere

Europenii cred că femeile pot face lumea mai bună. Mai multe femei ar trebui să deţină funcţii de conducere

Europenii cred că femeile pot face lumea mai bună. Mai multe femei ar trebui să deţină funcţii de conducere
Sursa foto: Foto: talkingstreets.com
08 Mar 2013   •   09:52
Mai mult de trei sferturi dintre europeni (78 la sută) sunt de părere că un număr mai mare ale femeilor cu funcţii politice de conducere în ţările în curs de dezvoltare ar "genera o îmbunătăţire a situaţiei", arată un studiu efectuat cu ocazia Zilei Mondiale a Femeii, prezentat de Comisia Europeană.

România se află, alături de Suedia şi Olanda, în rândul statelor în care cei mai mulţi cetăţeni, mai precis 96 la sută dintre ei, au o atitudine favorabilă faţă de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Cele mai scăzute procente s-au înregistrat în Letonia, Slovenia (87 la sută în ambele ţări) şi Estonia (86 la sută).

Diferenţele între statele UE în ceea ce priveşte atitudinea faţă de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi au fost destul de mici.

Peste nouă din 10 respondenţi din UE consideră că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi are efecte pozitive asupra modului în care funcţionează societăţile şi că toate programele de ajutor ar trebui să ţină seama cu precădere de drepturile femeilor.

Europenii consideră că o creştere a numărului de femei în posturi de responsabilitate şi influenţă politică ar avea un efect pozitiv asupra ţărilor în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului (78 la sută), condiţiile de trai ale cetăţenilor (72 la sută) şi prevenirea conflictelor şi a războaielor (65 la sută).

Pentru realizarea acestui studiu, au fos consultaţi peste 25.000 de cetăţeni din cele 27 de state membre.












×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close