Antena 3 CNN Externe Evadare spectaculoasă în Mexic. Închisoarea a fost atacată de un grup de bărbați înarmați

Evadare spectaculoasă în Mexic. Închisoarea a fost atacată de un grup de bărbați înarmați

Nouă deținuți au evadat dintr-o închisoare mexicană, după ce o bandă de bărbați înarmați au atacat penitenciarul. Două mașini din apropiere au fost și ele incendiate, iar doi polițiști, răniți.

Evadare spectaculoasă în Mexic. Închisoarea a fost atacată de un grup de bărbați înarmați
Sursa foto: Twitter/ criteriohidalgo
de Cerasela Stafie    |    02 Dec 2021   •   19:40

Evenimentele s-au petrecut în zorii zilei de miercuri, când un grup armat a pătruns într-o închisoare din Tula, în statul central Hidalgo.

Pentru a pătrunde în închisoare, indivizii au folosit o camionetă modificată, căreia i-au atașat o plată mare de metal în față. Au folosit-o pentru a doborî poarta de la intrare.

Haosul a fost și mai mare atunci când, în același timp, în vecinătatea închisorii au fost detonate cel puțin două mașini-bombă, pentru a distrage atenția forțelor de securitate în timp ce operațiunea se desfășura în închisoare, după cum a explicat secretarul guvernului de stat, Simón Vargas Aguilar: „un grup armat a intrat în închisoare la bordul mai multor vehicule și este de remarcat că, în apropierea închisorii, două vehicule au fost arse în cadrul operațiunii grupului infracțional, ca o distragere a atenției”.

„Au fost focuri de armă care au durat aproape o oră”, a dezvăluit, Sergio Mesa, un locuitor din apropierea închisorii, care a fost trezit de sunetul exploziilor, în jurul orei 4 dimineața.

Principalul obiectiv al atacului, potrivit autorităților, a fost eliberarea lui José Artemio Maldonado Mejía, alias El Michoacano, și a presupusului lider al grupării criminale Pueblos Unidos, care se presupune că este dedicată în principal furtului de hidrocarburi din regiune.

În timpul evadării și al urmăririi ulterioare, doi ofițeri au fost răniți, dar viața lor nu este în pericol. Secretariatul Securității Statului, Garda Națională și alte autorități derulează o operațiune pentru găsirea fugarilor și a autorilor atacului asupra închisorii.

"Facem o anchetă extinsă, pentru că au intervenit mai multe persoane. Este un fapt foarte relevant, nu este ceva ce se întâmplă în mod obișnuit în statul nostru și de aceea nu excludem nici una dintre ipoteze", a spus procurorul statului, Alejandro Habib Nicolas, potrivit BBC.

Tula găzduiește o mare rafinărie de petrol, iar zona este vizată de numeroase bande de hoți, care forează robinete ilegale în conductele deținute de guvern pentru a extrage benzină și motorină.

×
Subiecte în articol: inchisoare evadare atac armat Mexic
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close