Antena 3 CNN Externe Explozie de proporţii la o bază navală din Antarctica; două persoane dispărute şi alte zeci evacuate

Explozie de proporţii la o bază navală din Antarctica; două persoane dispărute şi alte zeci evacuate

Explozie de proporţii la o bază navală din Antarctica; două persoane dispărute şi alte zeci evacuate
Sursa foto: Foto: burgsimpson.com
25 Feb 2012   •   23:45

   
În urma unei explozii de proporţii provocate sâmbătă de un incendiu la o bază navală braziliană din Antarctica, două persoane au fost date dispărute, iar altă persoană a fost rănită sâmbătă, au anunţat surse militare, relatează AFP.

Incidentul a condus la evacuarea a aproximativ 40 de cercetători. Potrivit Marinei braziliene, incendiul a izbucnit în localul generatoarelor electrice ale bazei Comandante Ferraz, situată pe Insula King George, aproape de vârful Peninsulei Antarcticii.
   
Militarul rănit, a cărui stare este stabilă, a primit iniţial îngrijiri la o bază poloneză, fiind transferat ulterior la baza chiliană Eduardo Frei, au anunţat Forţele navale braziliene într-un comunicat.
   
Personalul forţelor navale braziliene a reuşit cu greu controlarea incendiului.
   
Forţele aeriene din Chile au precizat, la rândul lor, că 48 de brazilieni şi doi spanioli au fost evacuaţi cu elicopterul către oraşul chilian Punta Arenas, situat la aproximativ 3.090 de kilometri sud de Santiago.
   
"Potrivit informaţiilor de care dispunem, baza ar fi fost distrusă complet", a declarat ministrul chilian al Apărării Andrés Allamand pentru CNN Chile. Allamand a precizat că cele două persoane date dispărute sunt "probabil decedate".
   
Nava braziliană de cercetări polare Almirante Maximiano a părăsit deja Punta Arenas şi se îndreaptă către locul accidentului pentru a se putea identifica rapid cauzele care au dus la acest incident nefericit.

×
Subiecte în articol: incendiu Antarctica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close