Antena 3 CNN Externe Explozie în Turcia: Doi soldaţi şi un poliţist au fost ucişi

Explozie în Turcia: Doi soldaţi şi un poliţist au fost ucişi

Explozie în Turcia: Doi soldaţi şi un poliţist au fost ucişi
de S.T.    |    30 Sep 2015   •   00:56

Doi soldaţi turci şi-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți marți în sud-estul Turciei în explozia unei bombe care a lovit mașina lor, un atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan, a anunțat armata, potrivit AFP. Soldații au fost uciși de o bombă amplasată pe marginea unui drum din districtul Semdinli, în provincia Hakkari, a precizat sursa respectivă.

Pe de altă parte, marți, o bombă așezată de rebeli din PKK pe un drum din provincia Batman a explodat la trecerea unei mașini a poliției, omorând un polițist și rănind alți opt, a informat agenția oficială de presă Anatolia.

Guvernul de la Ankara a lansat la sfârșitul lunii iulie o vastă ofensivă contra bastioanelor PKK, în sud-estul Turciei și în nordul Irakului, unde s-au refugiat rebelii. La rândul său, organizația kurdă și-a înmulțit atacurile, omorând zeci de polițiști și soldați în ritm aproape zilnic.

Mass-media guvernamentale estimează că din iulie aproape 150 de soldați și polițiști și-au pierdut viața în atacuri atribuite PKK, în timp ce au fost uciși peste 1.300 de rebeli, mai scrie AFP.

×
Subiecte în articol: turcia explozie bomba
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close