Antena 3 CNN Externe Explozie într-un autobuz din Turcia, soldată cu 13 morți şi 55 răniţi - VIDEO. Pe cine acuză Erdogan

Explozie într-un autobuz din Turcia, soldată cu 13 morți şi 55 răniţi - VIDEO. Pe cine acuză Erdogan

Explozie într-un autobuz din Turcia, soldată cu 13 morți şi 55 răniţi - VIDEO. Pe cine acuză Erdogan
de M.Z.    |    17 Dec 2016   •   15:50

UPDATE 15.50 - Materialele folosite în atentatul cu bombă asupra unui autobuz ce transporta personal militar în afara serviciului sâmbătă în oraşul Kayseri din centrul Turciei sunt similare cu cele utilizate într-un dublu atac cu bombă săptămâna trecută la Istanbul, a declarat viceprim-ministrul turc Numan Kurtulmus, informează Reuters. 
    
Kurtulmus a făcut comentariul într-un interviu la canalul NTV. Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, care a ucis 13 persoane şi a rănit alte 55, dar preşedintele Tayyip Erdogan a acuzat militanţii kurzi.

UPDATE 15.04 - Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sunt responsabili pentru un atac cu bombă asupra unui autobuz duminică în oraşul Kayseri din centrul ţării care a făcut 13 morţi şi peste 55 de răniţi, aproape toţi soldaţi, informează Reuters. 
    
Într-un comunicat, Erdogan a declarat că "organizaţia teroristă separatistă" este responsabilă pentru atac, adăugând că astfel de 
atacuri nu sunt independente de evoluţiile din Irak şi Siria. 
    
Erdogan foloseşte frecvent termenul "organizaţie teroristă separatistă" pentru a se referi la PKK, considerată o grupare teroristă de Statele Unite, Turcia şi Uniunea Europeană.

UPDATE 11.26 - Cel puţin 13 soldaţi turci au fost ucişi şi 48 răniţi în atentatul care a vizat sâmbătă dimineaţă un autobuz cu militari în oraşul Kayseri, în centrul Turciei, a anunţat armata, transmite AFP. 

Soldaţii, fără grade sau subofiţeri, obţinuseră permisiunea de a părăsi comandamentul militar pentru ziua de sâmbătă, a explicat armata într-un comunicat. 

Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spital. Printre ei s-ar putea afla şi civili, a mai precizat armata.

----------------------------

Știrea inițială 08.46

Un autobuz care transporta civili şi militari în afara serviciului a fost lovit sâmbătă de explozia unei maşini-capcană în apropierea campusului unei universităţi în oraşul Kayseri din centrul Turciei, potrivit serviciilor de securitate, conform cărora mai multe persoane au fost rănite sau ucise, relatează Reuters. 

Mai multe ambulanţe au fost trimise la locul exploziei. Agenţia turcă de presă Dogan a relatat că explozia a lovit autobuzul în momentul în care acesta trecea pe lângă o maşină care ar fi fost plină cu explozivi. 

Surse spitaliceşti au confirmat că mai multe persoane au fost rănite sau ucise în explozie, fără a oferi deocamdată un bilanţ al victimelor. 

Explozia vine la o săptămână după un dublu atentat cu explozibili lângă un stadion de fotbal din Istanbul soldat peste 40 de morţi şi peste 100 de răniţi, atac revendicat de militanţii kurzi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia explozie autobuz
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close