Antena 3 CNN Externe Explozie puternică în Turcia. Mai mulți oameni au murit

Explozie puternică în Turcia. Mai mulți oameni au murit

Explozie puternică în Turcia. Mai mulți oameni au murit
Sursa foto: Foto: Twitter
24 Noi 2016   •   09:38

Cel puţin două persoane au murit, iar altele 16 au fost rănite în urma unei explozii a unei maşini-capcană, care a avut loc în apropierea biroului guvernatorului din oraşul turc Adana, din partea central-sudică a statului, informează Reuters.

Explozia a fost descrisă drept ”un atac infam” de către Omer Celik, ministrul turc pentru Afaceri Europene.

Militanţi kurzi şi islamişti au condus atacuri cu bombă în ultimii ani pe teritoriul turc.

Înregistrările video arată cum un vehicul a explodat în apropierea biroului guvernatorului oraşului Adana, situat la aproximativ 40 km de coasta turcă mediteraneană.

Turcia a fost lovită de un val de atentate cu mașină-capcană în ultimele luni comise de Partidul Muncitorilor din Kurdistan PKK interzis și filiala sa TAK.

Alte atacuri au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Consulatul General al Statelor Unite din Adana a avertizat în urmă cu trei săptămâni că grupurile extremiste "continuă eforturile agresive de a ataca cetățeni americani și alți străini la Adana". Departamentul de Stat a avertizat cetățenii americani să evite călătoriile în sud-estul Turciei.

Adana se află la aproximativ 16 km de Baza Aeriană Incirlik, folosită de armata SUA pentru a lansa atacuri împotriva militanților Stat Islamic în Siria. Familiile personalului militar american au primit ordin să părăsească Adana și alte părți ale Turciei în martie, ca urmare a unor preocupări de securitate.

×
Subiecte în articol: explozie turcia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close