Antena 3 CNN Externe Extravaganţele Comisiei Europene: Milioane de euro pentru vacanţe luxoase şi petreceri

Extravaganţele Comisiei Europene: Milioane de euro pentru vacanţe luxoase şi petreceri

Extravaganţele Comisiei Europene: Milioane de euro pentru vacanţe luxoase şi petreceri
Sursa foto: Foto: luxuryproperty.com
02 Iun 2011   •   13:12

Comisia Europeană cheltuie mai mult de 9 milioane de euro pentru călătorii cu avioane private, vacanţe în staţiuni de lux şi petreceri, s-a descoperit în urma unei investigaţii a jurnaliştilor britanici.

Membrii CE se deplasează în limuzine, sunt cazaţi la hoteluri de cinci stele şi îşi fac cadouri extravagante de la firme de bijuterii renumite, precum Tiffany. Asta în timp ce mai multe state UE, printre care şi România, se confruntă cu tăieri drastice ale bugetelor.

O anchetă a Biroului de Jurnalism de Investigaţie a scos la lumină faptul că o sumă impresionantă, care depăşeşte 7,5 milioane de euro, a fost cheltuită pentru călătoriile membrilor CE cu avioane private, între anii 2006-2010.


Alte zeci de mii de euro sunt cheltuite sistematic pentru cazarea la hoteluri de cinci stele a comisarilor europeni, dar şi pentru vacanţele acestora în staţiuni de lux din locaţii exotice precum Papua Noua Guinee sau Ghana.

De asemenea, Comisia Europeană a plătit mai mult de 300.000 de euro pentru petreceri şi alte evenimente recreative.


Comisarul european pentru Comerţ, Catherine Ashton, a fost criticată de presă, anul trecut, după ce a solicitat să aibă la dispoziţie în permanenţă un avion privat, arată The Telegraph


 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana cheltuieli
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close