Antena 3 CNN Externe Femei intoxicate cu "drogul violului", în prezența cancelarului german Olaf Scholz

Femei intoxicate cu "drogul violului", în prezența cancelarului german Olaf Scholz

Cel puțin nouă femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), în prezenţa cancelarului Olaf Scholz, au fost intoxicate cu așa-numitul "drog al violului".

Femei intoxicate cu "drogul violului", în prezența cancelarului german Olaf Scholz
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2022   •   18:01

Informația, relatată inițial în presa germană, a fost confirmată de un purtător de cuvânt al grupului parlamentar social-democrat.

O responsabilă a grupului parlamentar, Katja Mast, a scris, la rândul său pe Twitter: "Le sfătuiesc pe toate persoanele afectate să depună plângere."

Într-un mesaj adresat participanților la evenimentul SPD, care a avut loc miercuri seara, formațiunea politică a denunțat "un act monstruos, care a fost semnalat imediat de noi înșine poliției Bundestagului".

Poliția nu a comentat situația atunci când a fost solicitată de ziariști.

Cancelarul Olaf Scholz, prezent la petrecere

Circa 1.000 de persoane au participat la tradiționala serbare de vară a SPD, înainte de vacanţa parlamentară estivală.

Printre participanți se aflau șeful guvernului german și numeroși deputați și colaboratori ai lor.

"Era un eveniment intern. Nu se putea intra decât pe bază de invitație", a precizat purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Așa-numitul "drog al violului", care provoacă în general greață și amețeli, desemnează substanțele psihotrope care le sunt administrate fără voie în băutură unor persoane ce ulterior cad victime violențelor, furturilor sau agresiunilor sexuale.

În 2021, la Berlin  au fost înregistrate de poliție 22 de cazuri de agresiuni cu "drogul violului", potrivit cotidianului Berliner Zeitung.

Numărul lor efectiv ar trebui să fie mult mai mare, multe dintre victime având foarte puține amintiri despre agresiune sau fiindu-le rușine să depună plângere.

×
Subiecte în articol: femei Olaf Scholz drogul violului
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close