Antena 3 CNN Externe O femeie a petrecut patru ani cu un pahar de sticlă blocat în vezica urinară. Cum a fost descoperit de medicii tunisieni

O femeie a petrecut patru ani cu un pahar de sticlă blocat în vezica urinară. Cum a fost descoperit de medicii tunisieni

O femeie de 45 de ani a a ajuns la spital cu simptome tipice ale unei infecții a tractului urinar. După ce au consultat-o, medicii au găsit o piatră de 8 cm lățime în vezica ei, i-au scos-o și au descoperit înăuntru un pahar. Obiectul se afla în corpul femeii de patru ani.

O femeie a petrecut patru ani cu un pahar de sticlă blocat în vezica urinară. Cum a fost descoperit de medicii tunisieni
Sursa foto: Twitter/ The Jerusalem Post
de Cerasela Stafie    |    02 Apr 2022   •   17:46

Femeia de 45 de ani a ajuns la spital cu simptome care indicau cistită, dar medicii au rămas uimiți când o radiografie a scos la iveală un pahar întreg de sticlă blocat în corpul ei. Ulterior, s-a aflat că obiectul se afla în vezica pacientei de 4 ani, după ce se pare că aceasta l-a folosit în timpul masturbării.

Paharul de sticlă era învelit într-o piatră în vezică, care avea 8 cm lățime. Pietrele sunt de obicei atât de mici încât este dificil să le vezi cu ochiul liber.

Pacienta, rezident tunisian, le-a spus medicilor că a folosit paharul ca jucărie sexuală cu câțiva ani în urmă, când l-a introdus accidental în orificiul uretral în loc de vagin, scrie Jerusalem Post.

Cazul ei a fost publicat într-un jurnal medical, alături de o radiografie și o fotografii ale paharului de sticlă și pietrei deschise. Deși raportul medical nu menționează acest lucru, este posibil ca femeia să fi experimentat ”sunetul uretral”. Această activitate periculoasă implică introducerea unei căni sau a oricărui alt obiect în uretră, tubul prin care trece urina, pentru a crește plăcerea sexuală și excitația, așa cum este explicat pe Web MD.

Medicii au raportat cazuri în care femeile și bărbații au introdus lucruri intenționat, fie că au avut probleme psihice sau au crezut că vor experimenta plăcere, iar acest lucru cu siguranță nu este recomandat. ”Motivele asociate cel mai adesea cu prezența corpurilor străine în vezică sunt de natură sexuală sau erotică. Mulți nu pot să le îndepărteze singuri și sunt foarte jenați să solicite sfatul medicului,” se arată în raport.

Pacienta a venit la camera de urgență de la Spitalul Academic Habib Bourguiba din Sfax, plângându-se de simptome de infecție a tractului urinar. Ea a spus că a suferit de mai multe ori de infecții în zonă, dar nu a fost niciodată testată.

Femeia nu urina cu sânge și nu avea incontinență urinară, se arată în raport. Cu toate acestea, numărul eritrocitelor ei era mai mare decât în ​​mod normal, ceea ce indicat că organismul luptă cu infecția.

Pietrele vezicii urinare sunt foarte mici, de obicei nu mai mult de câțiva centimetri lățime. Ele se dezvoltă prin cristalizarea mineralelor atunci când urina devine concentrată ca urmare a reziduurilor de urină din vezică care nu reușesc să fie complet golite.

Cu toate acestea, pietrele pot crește în jurul unui obiect străin din vezică, precum acest pahar de sticlă. La două zile după operație, femeia și-a revenit și a fost externată. 

×
Subiecte în articol: vezică pahar blocat medici Tunisia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close