Antena 3 CNN Externe Fenomen SURPRINZĂTOR în Oceanul Pacific. Două INSULE fuzionează

Fenomen SURPRINZĂTOR în Oceanul Pacific. Două INSULE fuzionează

Fenomen SURPRINZĂTOR în Oceanul Pacific. Două INSULE fuzionează
de O.P.    |    09 Apr 2014   •   12:47

Nascuta in noiembrie 2013, in largul Tokyo, insula Niijima a continuat sa creasca, ingloband-o, practic, pe vecina sa, Nishino-Shima. O imagine realizata de satelitul Landast 8 al NASA constitutie dovada acestui impresionant fenomen, scrie incomemagazine.ro.In noiembrie 2013, un vulcan subacvatic situat in Oceanul Pacific, a aruncat suficienta materie pentru a „iesi” la suprafata apei. Astfel, sa aparut o noua insula vulcanica, botezata, cateva saptamani mai tarziu, Niijima. Initial, nu s-a stiut daca insula va rezista sau, dimpotriva, va disparea.

Dar Niijima nu numai ca a rezistat, dar a „crescut”. Cand a aparut se situa la 500 de metri de insula Nishino-Shima, cea mai apropiata dintre „surorile” ei vulcanice, ivita din apele oceanului in 1974. Acum, nu mai exista doua insule, ci una singura. Ele au inceput sa „alunece” in decembrie anul trecut, apropiindu-se incet, incet.
 

Gratie puternicei activitati a vulcanului Niijima, aceasta noua entitate teritoriale este in continua expansiune. O imagine realizata de acelasi satelit al NASA arata cum arata noua insula care, potrivit estimarilor NASA’s Earth Obeservatory, masoara aproape un kilometru in lungime. In plus, ea a crescut inclusiv in inaltime, atingand, acum, aproximativ 60 de metri.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close