Antena 3 CNN Externe Fiica Iuliei Timoşenko susţine în faţa Congresului SUA că mama sa este "maltratată" în închisoare

Fiica Iuliei Timoşenko susţine în faţa Congresului SUA că mama sa este "maltratată" în închisoare

Fiica Iuliei Timoşenko susţine în faţa Congresului SUA că mama sa este "maltratată" în închisoare
Sursa foto: Foto: searchtopics.independent.ie
02 Feb 2012   •   09:34

Evghenia Carr, fiica opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, a afirmat miercuri în faţa Congresului american că mama sa este "maltratată" în închisoare şi i-a cerut administraţiei Obama să facă presiuni asupra Kievului pentru eliberarea ei, relatează AFP.
   
Timoşenko a fost "încarcerată ilegal, maltratată şi umilită", a declarat Evhenia Carr, fiica fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, în cadrul unei audieri în faţa Congresului american.
   
Aflată în închisoare din august, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere comis în 2009, când era premier.
   
Timoşenko a fost "privată de somn şi intimidată cu scopul de a fi doborâtă", a adăugat fiica sa în cadrul unui discurs susţinut în faţa senatorilor americani, cerând administraţiei Obama să facă presiuni asupra Kievului pentru eliberarea ei.

Opozanta ucraineană, a adăugat Evghenia Carr, a fost pe punctul "de a muri", recent, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în celulă din cauza unei "scăderi misterioase a presiunii arteriale", iar colega ei de celulă a încercat să o resusciteze timp de 20 de minute înainte de sosirea unui medic.
   
Evghenia Carr, în vârstă de 31 de ani, a mers deja în ianuarie la Berlin, Copenhaga, Paris şi Strasbourg pentru a le cere occidentalilor să îşi intensifice presiunea asupra preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în scopul de a obţine eliberarea mamei sale.
   
Potrivit ei, preşedintele ucrainean încearcă să obţină de la mama sa o "scrisoare prin care aceasta să îşi ceară scuze public şi să îşi recunoască greşelile". Dar "acest lucru nu se va întâmpla niciodată", a subliniat Evghenia Carr în faţa senatorilor americani.
   
Cazul Timoşenko a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră că dosarul este motivat politic.
   

×
Subiecte în articol: Iulia Timoşenko Kiev Barack Obama
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close