Antena 3 CNN Externe Fiii lui Hosni Mubarak, judecaţi din nou pentru corupţie

Fiii lui Hosni Mubarak, judecaţi din nou pentru corupţie

Fiii lui Hosni Mubarak, judecaţi din nou pentru corupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    09 Iul 2012   •   18:17

Fiii fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak au fost judecaţi, luni, din nou pentru corupţie, după ce recent au fost achitaţi de un alt tribunal într-un alt proces.

Îmbrăcaţi în uniforma albă a penitenciarului, Alaa şi Gamal Mubarak au fost acuzaţi alături de alte şapte persoane de trafic intern şi corupţie, potrivit AFP.

Ei au fost judecaţi anterior pentru mai multe cazuri de corupţie împreună cu tatăl lor, dar acuzaţiile împotriva lor au fost retrase ca urmare a prescrierii faptelor. Cei doi au rămas însă în arest din cauza noului proces care a fost deschis luni.

Pe 2 iunie, preşedintele Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru moartea unor manifestanţi în timpul revoltelor care au dus la destituirea sa, în 2011. Reprimarea revoltei a provocat oficial moartea a 850 de persoane.

În vârstă de 84 de ani, el este primul lider adus în faţa justiţiei de "Primăvara Arabă". Alţi şase foşti oficiali ai poliţiei au fost achitaţi.

Gamal, în vârstă de 48 de ani, care a condus comitetul politic al partidului puterii sub regimul lui Mubarak, a fost prezentat pentru a-i succeda tatălui său, ceea ce a intensificat furia care a dus la izbucnirea revoltei în ianuarie-februarie 2011 şi la îndepărtarea lui Mubarak de la putere.

Alaa, mai în vârstă, a evitat să se amestece în politică, dar a strâns, potrivit zvonurilor, o avere impresionantă graţie reţelelor tatălui său.


×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak coruptie Egipt revolte
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close