Antena 3 CNN Externe "Filmarea din iad cu mama mea intr-o inchisoare orwelliana", cuvintele șocante ale fiicei Iuliei Timoșenko

"Filmarea din iad cu mama mea intr-o inchisoare orwelliana", cuvintele șocante ale fiicei Iuliei Timoșenko

"Filmarea din iad cu mama mea intr-o inchisoare orwelliana", cuvintele șocante ale fiicei Iuliei Timoșenko
Sursa foto: Foto: Youtube
11 Noi 2012   •   19:17

"Filmarea din iad cu mama mea intr-o inchisoare Orwelliana", este titlul unui articol publicat astazi in Daily Mail,

Înregistrarea video relevă o femeie fragilă, într-o serie de scene intime, deplasându-se cu ajutorul unui cadru de mers și efectuând exercițiile de zi cu zi.


Nu se poate vedea fața, dar părul bălai este recunoscut instantaneu de milioane de ucrainieni care au vizionat aceste imagini în premieră pe YouTube și apoi pe ecranele de televiziune.

Și asta pentru că femeia este fostul lor prim-ministru, Iulia Timoșenko, în celula ei de la Spitalul Clinic Central numarul 5 din Harkov, cunoscut de localnici ca Siberia ucraineană.

Cel puțin 6 camere video înregistrează fiecare minut din viața liderului opoziției. Deja o invizie grosolană a vieții private, luna trecută imaginile capturate de către camerele de luat vederi au fost încarcate pe internet contra unei sume licitate, pentru a o umili pe aceasta în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale.

Deși în închisoare, ea încă este împotriva președintelui Victor Ianukovici.

Săptămâna trecută, fiica Iuliei, Evghenia Timosenko. , 32 de ani, a călătorit în Marea Britanie pentru a se întâlni cu un avocat pentru drepturile omului, Geoffrey, Robertson, pentru a pune la cale împreună o cale de atac la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

De asemenea, aceasta a venit să pledeze pentru ajutor la David Cameron, admițând că se trezește în fiecare dimineață îngrozită de gândul că mama ei a murit.

”Mama este supravegheată 24 de ore. Este ca o tortură mentală. Ei încearcă să îi distrugă moralul, să o facă să spună ”am ieșit din politică”.

La 51 de ani, Iulia refuză să rămână tăcută. Încă șeful Partidului Patriei, aceasta denunță faptul că președintele este un escroc și un dictator.

În închisoare, aceasta a refuzat tratament pentru o afecțiune gravă a coloanei și a fost atacată de gardieni în luna mai.

”E izolată de familie, colegi, prieteni: ea nu are acces la telefon. Este ilegal să i se refuze apelurile telefonice, dar ei o fac. Tot timpul în celulă este supravegheată de cele 6 camere video. In orice clipa, in celula, este supravegheata de acele camere, care au devenit tot mai numeroase de la arestare si pana astazi."

"I-am luat un fizioterapeut pentru problemele la spate, dar asta inseamna ca trebuia sa se dezbrace. Avea o camera deasupra patului, iar mama mea a intrebat daca poate fi acoperita acea camera. Ei au refuzat, asa ca si ea a refuzat sa mai faca tratamentul."

"De fiecare data cand gasește un colt in care ea se poate face nevazuta, mai introduc o camera de supraveghere. Sa va spun eu ce este cu adevarat drastic in aceste masuri. Un gardian i-a aratat o camera secreta, deasupra dusului. Ei o pot vedea oricand, chiar si in dus, pe toaleta, oriunde." - Evghenia Timosenko.

Îngrijorarea fiicei s-a accentuat a doua zi după alegeri, când mama sa a anunțat că va intra din nou în greva foamei pentru ”falsificarea alegerilor”.

"Starea Iuliei Timosenko s-a inrautatit brusc. Nu se mai poate ridica", a declarat avocatul Oleksandr Plahutiuk, dupa ce a vizitat-o la spitalul public din Harkiv.

"De la arestare, am intalnit atatia inalti oficiali si presedinti, din Spania, Grecia, Italia, Germania, Suedia. Toti si-au aratat sprijinul. Poate prin acest interviu voi putea atrage atentia Prim Ministrului britanic, sa se intalneasca cu Ianukovic si sa discute despre aceasta problema. Eu inca incerc sa aflu care este pozitia guvernului britanic in aceasta privinta", scrie Evghenia Timosenko.

×
Subiecte în articol: Iulia Timoşenko
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close