Antena 3 CNN Externe FMI anticipează că discuţiile cu Grecia vor dura până în septembrie

FMI anticipează că discuţiile cu Grecia vor dura până în septembrie

FMI anticipează că discuţiile cu Grecia vor dura până în septembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    26 Iul 2012   •   19:34

Discuţiile dintre Grecia şi instituţiile creditoare, referitoare la noile măsuri de economii, se vor prelungi până în septembrie, apreciază Fondul Monetar Internaţional (FMI).

"Ne aşteptăm ca discuţiile asupra programului de reforme să continue până în septembrie", a declarat David Hawley, purtăror de cuvânt al FMI, informează AFP.

Experţii troicii au ajuns marţi în capitala elenă, unde vor evolua stadiul măsurilor drastice de austeritate cerute autorităţilor de la Atena în schimbul noului program de susţinere în valoare de 130 de milairde de euro, acordat în februarie pentru evitarea falimentului ţării.

De rezultatul evaluării depinde furnizarea unei noi tranşe de ajutor, de circa 30 de miliarde de euro, necesară pentru refinanţarea Greciei.

În urmă cu două săptămâni, FMI a indicat că există întârzieri în aplicarea programului de reducere a deficitului bugetar.

Reprezentanţii troicii şi cei ai Ministerului elen al Finanţelor au discutat miercuri seara un program de economii de 11,6 miliarde de euro, din bugetele pe 2013 şi 2014, potrivit unei surse guvernamentale.


×
Subiecte în articol: FMI Grecia discutii masuri de austeritate
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close