Antena 3 CNN Externe FMI începe să monitorizeze de astăzi băncile din Spania

FMI începe să monitorizeze de astăzi băncile din Spania

FMI începe să monitorizeze de astăzi băncile din Spania
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    15 Oct 2012   •   11:09

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) începe, de luni, o supraveghere tehnică a procesului de recapitalizare a sectorului bancar spaniol, care are nevoie de maxim 59 de miliarde de euro, anuţă presa locală, potrivit Agerpres.

Pentru realizarea acestui proces, o misiune a fondului va începe de astăzi o vizită la Madrid, oraş în care reprezentanţii FMI vor sta până pe 26 octombrie.

Aceasta este cea de-a doua vizită de acest fel pe care o fac cei de la FMI, însă specialiştii nu contribuie cu capital la planul de salvare financiară pentru băncile spaniole, ci îşi împărtăşesc din experienţa în supravegherea financiară.

La Madrid lucrează deja din luna august un tehnician al FMI, care colaborează cu autorităţile locale. La sfârşitul acestei a doua vizite, va fi elaborat un raport cu observaţii.

Şapte bănci spaniole - jumătate dintre cele mai importante 14 ale ţării - au nevoie de 59,3 miliarde de euro pentru a face faţă nevoilor de capital ale sectorului, arată datele prezentate recent de Banca Spaniei şi Ministerul spaniol al Economiei.

Uniunea Europeană a aprobat în luna iunie un plan de salvare financiară pentru sectorul bancar spaniol, care are la dispoziţie suma maximă de 100 de miliarde de euro.




×
Subiecte în articol: FMI Spania banci monitorizare
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close