Antena 3 CNN Externe Fost portar al naționalei Turciei, arestat pentru presupuse legături cu lovitura de stat eșuată

Fost portar al naționalei Turciei, arestat pentru presupuse legături cu lovitura de stat eșuată

Fost portar al naționalei Turciei, arestat pentru presupuse legături cu lovitura de stat eșuată
22 Aug 2017   •   16:33

Un fost portar al naţionalei de fotbal a Turciei, Omer Catkic, a fost arestat marţi dimineaţă pentru presupuse legături cu puciul eşuat din vara anului trecut, a anunţat presa locală, citată de AFP. 

Catkic, care va împlini 43 de ani în octombrie, este suspectat de autorităţi că a folosit aplicaţia de mesagerie criptată ByLock, pe care Ankara o consideră instrumentul de comunicare privilegiat de pucişti, explică agenţia privată Dogan. 

Domiciliul fostului portar a fost percheziţionat în momentul arestării sale, a precizat ziarul Sabah. 

Catkic, 19 selecţii în naţionala Turciei, prezent în lotul la câteva turnee finale, a pus capăt carierei de fotbalist în 2012, ultima sa echipă fiind Antalyaspor. De atunci, el fost comentator TV. 

Tentativa de lovitură de stat este imputată de Ankara predicatorului islamist Fethullah Gulen, stabilit în Statele Unite, care neagă acuzaţiile. 

Puciul eşuat a fost urmat de ample epurări, în cursul cărora peste 50.000 de persoane au fost arestate, iar mai bine de 100.000 concediate sau suspendate. 

Lumea sportului nu a fost scutită, fiind emise, de exemplu, mandate de arestare împotriva lui Enes Kanter, baschetbalist din NBA, sau a fostului mare fotbalist Hakan Şukur, ambii stabiliţi în SUA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close