Antena 3 CNN Externe Un fotograf ucrainean, colaborator Reuters, ucis în timp ce documenta războiul. Patru copii au rămas fără tată

Un fotograf ucrainean, colaborator Reuters, ucis în timp ce documenta războiul. Patru copii au rămas fără tată

Maksim Levin, un fotograf și videograf care lucra pentru un site de știri ucrainean și colabora cu Reuters de multă vreme, a fost ucis în timp ce documenta invazia Ucrainei de către Rusia. Își lasă în urmă soția și cei patru copii.

Un fotograf ucrainean, colaborator Reuters, ucis în timp ce documenta războiul. Patru copii au rămas fără tată
de Cerasela Stafie    |    02 Apr 2022   •   16:30

Cadavrul jurnalistului a fost găsit în satul Huta Mezhyhirska, raionul Vyshhorod, la nord de capitala Ucrainei Kiev, la 1 aprilie, a anunțat sâmbătă site-ul de știri LB.ua, unde lucra.

Levin, născut în 1981, a fost un realizator de documentare care a colaborat cu Reuters din 2013, pentru acoperirea țării sale. În zona în care lucra au fost bombardamente puternice.

Potrivit anchetei, în martie 2022, legătura cu fotoreporterul ucrainean Maxim Levin, care a acoperit evenimentele legate de agresiunea militară a Federației Ruse în regiunea Kiev, s-a pierdut.

Din informațiile preliminare, Maxim Levin, neînarmat, a fost ucis de militari ai Forțelor Armate Ruse cu două focuri de arme de calibru mic.

”Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Maksim Levin, un colaborator de multă vreme la Reuters, în Ucraina”, a declarat John Pullman, editorul global Reuters pentru imagini.

”Maks a furnizat Reuters fotografii și videoclipuri captivante din Ucraina din 2013. Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia lui în această perioadă dificilă”, a adăugat.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close