Antena 3 CNN Externe Fotografii extrem de RARE cu Titanicul. Ce s-a întâmplat ÎNAINTE şi DUPĂ "întâlnirea" cu icebergul

Fotografii extrem de RARE cu Titanicul. Ce s-a întâmplat ÎNAINTE şi DUPĂ "întâlnirea" cu icebergul

Fotografii extrem de RARE cu Titanicul. Ce s-a întâmplat ÎNAINTE şi DUPĂ "întâlnirea" cu icebergul
de O.P.    |    21 Apr 2014   •   14:26

Povestea tragică a Titanicului este una din cele mai cunoscute catastrofe maritime din istorie. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit cu un aisberg și s-a scufundat la ora 2:30 în dimineața următoare, în urma căreia și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 în una din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Titanic a fost proiectat de unii din cei mai experimentați ingineri și a folosit unele dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii. A fost un mare șoc pentru lumea întreagă faptul că, în ciuda măsurilor de siguranță superioare, Titanicul s-a scufundat și, faptul că s-a scufundat în timpul călătoriei inaugurale a oferit o notă ironică asupra tragediei.



Nebunia din media legata de faimoasele victime ale Titanicului, legendele despre scufundare, schimbările efectuate în legislația maritimă și descoperirea epavei au contribuit la interesul publicului larg.

Titanic, alături de Olympic și Britannic (care inițial a fost numită Gigantic) au fost concepute pentru a fi cele mai mari și luxoase nave construite vreodată.




Proiectanții erau Lord Pirrie, director atât la Harland and Wolff cât și la White Star Line, arhitectul naval Thomas Andrews, managerul în construcții și seful departamentului de proiecție și Alexander Carlisle, manager general al șantierului.

×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close