Antena 3 CNN Externe Franța, lovită de teroriști și măcinată de conflicte interne puternice

Franța, lovită de teroriști și măcinată de conflicte interne puternice

Franța, lovită de teroriști și măcinată de conflicte interne puternice
21 Iul 2016   •   21:16

În contextul în care Franța este din ce în ce mai puternic lovită de atacuri teroriste, nici la nivel intern lucrurile nu stau bine.

Noua legislaţie franceză a muncii - aflată la originea grevelor şi manifestaţiilor din ultimele luni - este adoptată oficial, întrucât nicio moţiune de cenzură nu a fost depusă împotriva guvernului social-democrat condus de Manuel Valls, care a promovat această iniţiativă prin angajarea răspunderii, a anunţat joi preşedintele Adunării Naţionale franceze, Claude Bartolone, transmite AFP.

Premierul Valls a salutat pe Twitter ceea ce a numit 'un mare pas pentru reformarea ţării noastre: mai multe drepturi pentru salariaţi, mai multă vizibilitatea pentru întreprinderile mici şi mijlocii, mai multe locuri de muncă'.

Însă revizuirea legislaţiei muncii este contestată de sindicate, care consideră că ea este prea favorabilă angajatorilor în detrimentul salariaţilor şi au anunţat că se vor mobiliza din nou după data de 15 septembrie.

Cât despre patronate, acestea au salutat în luna martie prima versiune a noii legi a muncii, dar au dezaprobat amendamentele aduse ulterior în urma presiunilor sindicatelor.

Revizuirea legislației muncii a fost motivul pentru care zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta, acțiuni care au degenerat de multe ori în ciocniri cu forțele de ordine.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close