Antena 3 CNN Externe Furtuna Ciaran face ragavii în regiunea italiană Toscana: Șase persoane au murit, aproape 200 au fost evacuate

Furtuna Ciaran face ragavii în regiunea italiană Toscana: Șase persoane au murit, aproape 200 au fost evacuate

Șase persoane și-au pierdut viața, după ce furtuna Ciaran a lovit regiunea Toscana din Italia.

Furtuna Ciaran face ragavii în regiunea italiană Toscana: Șase persoane au murit, aproape 200 au fost evacuate
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    03 Noi 2023   •   23:49

Autoritățile locale din Toscana au anunțat astăzi că șase persoane au murit după ce râurile au ieșit din matcă în urma ploilor torențiale din cursul nopții.

De asemenea, două sunt date dispărute, iar aproape 200 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele.

Existau temeri că râul Arno ar putea inunda orașul istoric Florența, după ce orașele din apropiere au fost inundate de marginea sudică a furtunii Ciaran, dar punctul maxim al apelor a trecut la mijlocul dimineții fără incidente majore.

Citește și: Furtuna Ciaran a ucis 11 oameni în Europa, după ce a lovit continentul cu vânturi de peste 190 de kilometri la oră | "Stați acasă, drumurile pot fi mortale!" 

”Situația este încă foarte critică.În alte părți, apa s-a scurs, dar există noroi și devastarea pe care un astfel de eveniment o lasă în urmă”, a declarat Monia Monni, consilier regional pentru protecție civilă, referindu-se în special la Campi Bisenzio, un oraș situat la aproximativ 15 kilometri nord-vest de Florența.

Guvernul italian a declarat stare de urgență și a alocat o sumă inițială de 5 milioane de euro pentru a ajuta zonele cele mai afectate.

Aproximativ 48.000 de persoane din regiune nu aveau electricitate, a declarat vicepremierul și ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, președintele regiunii Toscana, Eugenio Giani, a declarat că regiunea nu a mai văzut niciodată atâtea ploi într-un interval de timp atât de scurt. Vorbind pentru canalul de știri Sky TG24, el a declarat că experții i-au spus că a fost cea mai gravă ploaie torențială din ultimii 100 de ani.

”Ceea ce s-a întâmplat peste noapte în Toscana are un nume clar: schimbări climatice", a scris Giani pe X.

×
Subiecte în articol: furtuna ciaran toscana
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close