Antena 3 CNN Externe Gerard Depardieu, un admirator al lui Putin, condamnă ”excesele nebuneşti inacceptabile” ale liderului rus. Reacția Kremlinului

Gerard Depardieu, un admirator al lui Putin, condamnă ”excesele nebuneşti inacceptabile” ale liderului rus. Reacția Kremlinului

Gerard Depardieu, celebrul actor francez care are și cetățenie rusă și era un admirator al președintelui Vladimir Putin, a denunțat ”excesele nebuneşti inacceptabile” ale liderului de la Moscova. El a anunţat și că toţi banii obţinuţi din cele trei concerte ale sale planificate pentru începutul lunii aprilie la Paris „vor ajunge la victimele ucrainene”.

Gerard Depardieu, un admirator al lui Putin, condamnă ”excesele nebuneşti inacceptabile” ale liderului rus. Reacția Kremlinului
Sursa foto: Twitter/ La Voix du Nord
de Cerasela Stafie    |    01 Apr 2022   •   18:04

”Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin”, a transmis într-un comunicat actorul. În trecut, acesta l-a elogiat de nenumărate ori pe Vladimir Putin, relatează AFP.

În perioada 1-3 aprilie, Depardieu va susține trei concerte, la Paris. Toți banii vor merge către victimele ucrainene.

”Toate câştigurile din cele trei concerte pe care le voi susţine la Théâtre des Champs-Elysées vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie deosebită către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti... Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a declarat actorul.

Nu este prima dată când artistul condamnă violența din Ucraina. La 1 martie, în a șasea zi de război, acesta a vorbit despre conflictul dintre cele două state.

”Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun: 'Opriţi armele şi negociaţi'”, a spus el.

Reacția Kremlinului

După aceste declarații, Kremlinul a reacționat cu rapiditate. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a spus că Depardieu nu înțelege prea bine situația.

"Întrucât l-a menționat pe președinte, voi presupune că Depardieu cel mai probabil nu înțelege pe deplin ce se întâmplă. Pentru că nu are cunoștințe din agenda politică, nu înțelege ce s-a întâmplat în Ucraina în 1914, nu înțelege care sunt acordurile de la Minsk, nu înțelege ce sunt Donețk și Luhansk, îi este greu să înțeleagă" a spus Peskov, potrivit BBC.

"Dacă va fi nevoie, vom fi gata să-i spunem toate acestea și să-i explicăm ca să înțeleagă. Dacă vrea", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close