Antena 3 CNN Externe Grecia a primit un nou ajutor, în valoare de 3,2 miliarde de euro, de la FMI

Grecia a primit un nou ajutor, în valoare de 3,2 miliarde de euro, de la FMI

Grecia a primit un nou ajutor, în valoare de 3,2 miliarde de euro, de la FMI
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Iul 2011   •   11:38
Conducerea Fondului Monetar Internaţional a aprobat tranşa de 3,2 miliarde de euro pentru a ajuta Grecia să îşi plătească datoriile şi pentru a stimula creşterea economică până în 2012, conform Reuters.

În anunţul făcut de noul director al Fondului, Christine Lagarde, s-a menţionat că Grecia a făcut ceva progrese, dar că mai sunt foarte mulţi paşi de făcut.

"Programul a avut rezultate importante: deficitul fiscal a scăzut considerabil, economia se rebalansează şi competitivitatea se întăreşte”, a spus Lagarde în declaraţie.

FMI a avertizat că problemele din Grecia ar putea ajunge în ţări ca Statele Unite dar mai ales la statele unde băncile sunt puternic expuse la datoriile Greciei.

Această tranşă reprezintă o parte împrumutului de 12 miliarde de euro, convenit cu organismele financiare europene. Acesta este primul plan de salvare stabilit pentru Grecia în mai 2010, ce prevede un împrumut total de 110 miliarde de euro pe trei ani.

Autorităţile au arătat că lucrează la un al doilea plan de salvare ce va permite asigurarea finanţării pe termen lung a Atenei.



×
Subiecte în articol: Grecia FMI imprumut Christine Lagarde
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close