Antena 3 CNN Externe Grecia, solidară cu Turcia. Peste 1.000 de persoane au manifestat la Salonic

Grecia, solidară cu Turcia. Peste 1.000 de persoane au manifestat la Salonic

Grecia, solidară cu Turcia. Peste 1.000 de persoane au manifestat la Salonic
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    03 Iun 2013   •   07:41

Peste 1.000 de militanţi de stânga s-au adunat duminică seară în faţa consulatului turc de la Salonic, în nordul Greciei, pentru a-şi exprima solidaritatea cu manifestanţii turci.

 
"Rezistă Ankara Izmir", "(Recep) Tayyip (Erdogan) dictator, opriţi poliţia teroristă", "Nu este vorba de parc, este vorba de drepturile omului", scria în engleză pancartele manifestanţilor, potrivit AFP.
 
Printre demonstranţi se aflau 100 de studenţi turci care participă la programul de schimb universitar Erasmus la Universitatea din Salonic.
 
Majoritatea manifestanţilor erau militanţi ai organizaţilor greceşti de stânga şi ai principalului partid grec al opoziţiei, Stânga radicală Syriza.
 
De asemenea, organizaţiile greceşti de stânga au făcut apel duminică către noi adunări luni în centrul Atenei, în semn de solidaritate cu manifestanţii din Turcia.
 
De aproape o săptămână, incidente violente s-au produs între mii de manifestanţi şi forţele de ordine la Istanbul şi în alte oraşe turce în cadrul unei mişcări de contestare fără precedent împotriva guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan.
 
Protestele, care iniţial erau faţă de desfiinţarea Parcul Gezi, au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist. Erdogan, aflat la putere din anul 2002, este liderul Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare (AK), format pe structurile unei foste mişcări islamiste. 
 
Citeşte şi Mărturii şocante din Turcia: Scriu aceste rânduri pentru ca toată lumea să afle ce se întâmplă de fapt în Istanbul FOTO&VIDEO

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close