Antena 3 CNN Externe Un hacker român a furat 6.500 de euro de la o fundație caritabilă, în Italia. Banii erau destinați îngrijirii copiilor

Un hacker român a furat 6.500 de euro de la o fundație caritabilă, în Italia. Banii erau destinați îngrijirii copiilor

Banii au fost stânși de un club de fotbal din Cortemilia și erau destinați unei fundații caritabile care se ocupă cu îngrijirea copiilor. Hackerul român a deturnat fondurile pentru a le încasa el însuși.

Un hacker român a furat 6.500 de euro de la o fundație caritabilă, în Italia. Banii erau destinați îngrijirii copiilor
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    01 Feb 2022   •   09:11

Polițiștii italieni au reușit să-l descopere pe hoț. Carabinierii din Cortemilia, împreună cu colegii lor de la Compagnia di Alba, au urmărit datele personale ale beneficiarului furtului.

Banii au ajuns la o persoană care a fost la rândul ei victimă a furtului de identitate și era deținătoare, fără să știe, a unui cont curent electronic.

Un cetățean român în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în Lombardia, s-a prezentat la ghișeele unei instituții de credit Bergamasco pentru a deschide un cont curent suplimentar prin prezentarea acelorași documente false, scrie La Stampa.

Analiza imaginilor de supraveghere video ale băncii a permis autorităților să-l depisteze pe cetățeanul român. Acesta este anchetat pentru fraudă informatică, escrocherie, furt de identitate și folosire de documente false.

×
Subiecte în articol: hacker roman Italia furt
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close