Antena 3 CNN Externe Hackerii, mai temuţi ca teroriştii. Britanicii se tem că infractorii cibernetici vor doborî avioane

Hackerii, mai temuţi ca teroriştii. Britanicii se tem că infractorii cibernetici vor doborî avioane

Hackerii, mai temuţi ca teroriştii. Britanicii se tem că infractorii cibernetici vor doborî avioane
19 Oct 2010   •   16:22

Atacuri informatice, atentate teroriste, imigraţie ilegală. Toate acestea se află pe lista ameninţărilor cărora Marea Britanie ar putea fi nevoită să le facă faţă în următorii cinci ani şi care au fost incluse Strategia Naţională de Securitate. Documentul, făcut public marţi de premierul David Cameron, arată că autorităţile britanice sunt din ce în ce mai preocupate de pericolele provenite din mediul virtual.

Infracţiunile informatice au fost incluse în aceeaşi categorie cu atentatele teroriste, aceea a pericolelor de gradul I, în timp ce imigraţia ilegală se află în categoria ameninţărilor de gradul al III-lea, dezvăluie "Daily Mail".

"Criminalii cibernetici", la fel de temuţi ca teroriştii


Cea mai recentă “specie” de criminali, potrivit Stratregiei Naţionale de Securitate a Marii Britanii, sunt hackerii. Aceştia au intrat în atenţia oficialilor britanici din domeniul securităţii, care au confirmat că atacurile informatice au capacitatea de a doborî şi un avion comercial cu pasageri la bord.

"Nu trebuie să aşteptăm până va cădea un avion din cer ca să punem problema asta", a menţionat un oficial britanic făcând referire la pericolul pe care îl reprezintă hackerii.

Potrivit textului Strategiei, atacurile în spaţiul virtual pot avea urmări dezastruoase în viaţa reală. Guvernul, armata, ţintele economice şi industriale, inclusiv serviciile esenţiale, pot fi pertubate de un advesar capabil.

David Cameron a pus la dispoziţie autorităţilor un buget de cel puţin 500 de milioane de lire sterline pentru combaterea atacurilor cibernetice.

IRA, comparată cuAl Qaeda

Gruparea IRA (Armata Republicană Irlandeză) a fost pusă pe picior de egalitate cu renumita Al Qaeda, ambele având potenţialul de apune la cale atentate sângeroase, se arată în documentul făcut public de primul-ministru britanic.

În textul strategiei se menţionează că pericolul pe care îl reprezintă Al Qaeda “nu a fost diminuat”.

Imigranţii ilegali “aduc” crima organizată şi terorismul în Marea Britanie

Nu în ultimul rând, autorităţile se simt agresate şi de imigranţii ilegali, fenomenul migraţiei fiind asociat cu ameninţarea teroristă. Oficialii britanici au tras un semnal de alarmă cu privire la "creşterea semnificativă a nivelului de terorism, a crimei organizate, a numărului imigranţilor ilegali şi a bunurilor ilicite care încearcă să treacă graniţele şi să pătrundă în Regatul Unit".

 

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie atac terorist hacker
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close