Antena 3 CNN Externe Haos în Marea Britanie, după aproape trei zile de "Apocalipsă Climatică". Zeci de trenuri, anulate din cauza căldurii extreme

Haos în Marea Britanie, după aproape trei zile de "Apocalipsă Climatică". Zeci de trenuri, anulate din cauza căldurii extreme

Temperaturile ridicate au provocat întreruperi grave ale serviciilor feroviare pe întreg teritoriul Marii Britanii, lovită, de la începutul săptămânii, de un val de caniculă pe care meteorologii îl așteptau abia în anul 2050.

Haos în Marea Britanie, după aproape trei zile de "Apocalipsă Climatică". Zeci de trenuri, anulate din cauza căldurii extreme
Sursa foto: Twitter @networkrail
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2022   •   13:27

Zeci de trenuri au fost anulate sau au suferit întârzieri, miercuri dimineață, din cauza problemelor provocate de căldura extremă asociată deja de mulți cu așa-numita "Apocalipsă climatică".

Marți, temperaturile au atins și, pe alocuri, au depășit pragul de 40 de grade Celsius, cea mai mare valoare înregistrată în această țară de când se fac astfel de măsurători.

Arșița intensă a provocat daune la nivelul cablurilor aeriene, șinelor și sistemelor de semnalizare.

Operatorul feroviar National Rail a transmis călătorilor să se informeze înainte de a porni la drum şi să plece doar dacă acest lucru este absolut necesar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zeci de curse feroviare anulate

"Foarte multe lucrări au fost finalizate în cursul nopții pentru a rezolva problemele la calea ferată şi la cablurile aeriene, cauzate de căldura de ieri. Echipele Network Rail continuă să lucreze neîncetat, astfel încât să putem relua serviciile pentru pasageri, dar există încă întreruperi ale serviciilor pe parcursul zilei. Prin urmare, pentru oricine călătorește astăzi, vă rugăm să vă informați înainte de a călători", se arată într-un mesaj publicat pe site-ul companiei.

Peste douăzeci de curse cu plecare din King's Cross şi Euston au fost anulate sau amânate.

În cursul dimineții, nu circula niciun tren din capitala britanică spre Scoția, conform unei notificări Network Rail.

Artera feroviară principală care face legătura între Londra şi Edinburgh prin Peterborough, Doncaster, York, Darlington, Durham şi Newcastle a fost avariată, marți, după extinderea unui incendiu.

Ruta dintre King's Cross şi Peterborough ar putea rămâne închisă cel puțin până la prânz.

Compania Avanti West Coast a anunțat că serviciile de transport de la Euston au fost anulate din cauza lucrărilor de reparații în curs, în urma avariilor cauzate, marți, de incendii în zona Hatch End.

Toate cursele feroviare dintre Lancaster şi Carlisle şi pe liniile din zona Birmingham New Street au fost suspendate din cauza avariilor la cablurile electrice.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie apocalipsa climatică
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close