Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: Preşedintele sirian şi-a pierdut legitimitatea

Hillary Clinton: Preşedintele sirian şi-a pierdut legitimitatea

Hillary Clinton: Preşedintele sirian şi-a pierdut legitimitatea
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Iul 2011   •   19:58

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a apreciat, luni, că preşedintele sirian, Bashar al-Assad "şi-a pierdut legitimitatea", informează AFP.
   
"Şi-a pierdut legitimitatea, nu şi-a îndeplinit promisiunile, a căutat şi a acceptat ajutorul Iranului (...) pentru reprimarea poporului său", a declarat Clinton.
   
Comentariile secretarului de Stat american fost făcute la câteva ore după ce ambasada SUA la Damasc a fost atacată de susţinători ai regimului sirian şi după ce Washingtonul a acuzat un post de televiziune apropiat preşedintelui sirian că a încurajat producerea incidentului.
   
"Preşedintele Assad nu este indispensabil", a spus Clinton, avertizând că acesta face "o greşeală" considerând că Statele Unite se tem de înlăturarea sa de la putere.
   
"Obiectivul nostru este ca voinţa poporului sirian de transformare democratică să se realizeze", a adăugat ea.
   
Spre deosebire de situaţia din Libia, Statele Unite nu au mai cerut formal până acum plecarea de la putere a preşedintelui al-Assad, iar declaraţiile lui Clinton sunt cele mai ferme venite din partea administraţiei de la Washington în legătură cu situaţia din Siria.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close