Antena 3 CNN Externe Hosni Mubarak este în comă profundă, după ce a fost resuscitat de două ori în cursul zilei de azi

Hosni Mubarak este în comă profundă, după ce a fost resuscitat de două ori în cursul zilei de azi

Hosni Mubarak este în comă profundă, după ce a fost resuscitat de două ori în cursul zilei de azi
11 Iun 2012   •   16:01

Hosni Mubarak, preşedintele egiptean destituit în vârstă de 84 de ani, este într-o stare de sănătate "critică", a declarat luni o sursă din cadrul Ministerului de Interne, scrie AFP.

UPDATE 16.48: Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este în comă în spitalul unui penitenciar din Cairo, anunţă Ministerul egiptean de Interne, citat de CNN.
   
"Hosni Mubarak este în comă profundă. Fiii lui, Gamal şi Alaa, au cerut să poată sta cu tatăl lor şi cererea a fost acceptată", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean de Interne. "Starea sa de sănătate s-a deteriorat după condamnarea la închisoare pe viaţă", precizează oficialul citat.
   
Gamal şi Alaa Mubarak sunt oricum în detenţie, fiind acuzaţi de fraude şi spălare de bani.


UPDATE 16.00
: Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost resuscitat de două ori în cursul zilei de luni, două stopuri cardiace, afirmă surse citate de AFP.
   
"Inima lui Mubarak s-a oprit de două ori. Medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze. Uneori este inconştient, alteori este conştient; refuză să mănânce", adaugă o sursă de la penitenciarul unde fostul preşedinte este deţinut.
   
Autorităţile analizează totodată posibilitatea de a-l transfera pe fostul preşedinte din închisoarea din sudul Cairo, unde a fost dus după ce şi-a primit sentinţa de închisoare pe viaţă, la 2 iunie, la un spital din capitală.
   
Starea lui Mubarak este "critică, dar stabilă", a declarat sursa citată sub protecţia anonimatului, precizând că de la sosirea la închisoarea Tora, acesta suferea de depresie puternică, dificultăţi respiratorii şi hipertensiune şi a fost plasat într-o secţie medicală.
   
Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei împotriva regimului său la începutul anului 2011, soldată cu 850 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: spital inchisoare
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close