Antena 3 CNN Externe Percheziţii la Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, într-un dosar de corupţie

Percheziţii la Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, într-un dosar de corupţie

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, alături de procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte Igor Dodon. Oamenii legii efectuează percheziții într-un dosar de corupţie.

Percheziţii la Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, într-un dosar de corupţie
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Mihai Karaush
de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   08:36

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul dosarului "Kuliok" (Sacoșa). Acestea se bazează pe unele imagini video din anul 2019 de la sediul PDM. Vlad Plahotniuc i-a transmis atunci președintelui Igor Dodon o pungă în care ar fi fost bani.

În imaginile video se observă cum Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Săptămâna trecută, pe 18 mai, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul "Kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală, care era condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo, a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

”Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat Mariana Cherpec, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media pentru Știri.md.

×
Subiecte în articol: igor dodon perchezitii
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close