Antena 3 CNN Externe Imagini dramatice din Brazilia. Foametea îi împinge pe oameni să caute hrana printre oasele de animale

Imagini dramatice din Brazilia. Foametea îi împinge pe oameni să caute hrana printre oasele de animale

Imaginile venite din Brazilia au indignat o lume întreagă. Oamenii au ajuns să caute hrana printre oase de animale.

Imagini dramatice din Brazilia. Foametea îi împinge pe oameni să caute hrana printre oasele de animale
Sursa foto: Twitter/Andersonlemes
de Cerasela Stafie    |    04 Oct 2021   •   11:03

Cea mai populată țară a Americii Latine se luptă cu foametea. Brazilia a fost îngenuncheată de criza sanitară procată de coronavirus și de inflație.

Oamenii au ajuns să scotocească printre oase de animale pentru a-și procura hrana

Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare și au avut un ecou în întreaga lume. Sunt realizate chiar la Rio, săptămâna trecută, de fotoreporterul Domingos Peixoto.

Un grup de oameni caută printre resturile de animale transportate de un camion. Acesta era încărcat cu organe şi oase aruncate de la o fabrică care produce hrană pentru animale de companie, scrie The Guardian.

Rafael Nascimento de Souza, șoferul camionului, care a ajutat la realizarea reportajului a declarat că îi vine să plângă. ”Înainte, oamenii veneau să ceară oase pentru câinii lor. Acum, ei cer oase pentru a face mâncare", a spus omul.

Reportajul a fost publicat în ziarul Rio Extra și a fost intitulat ”Brazilia 2021: durerea foametei”. Pe rețelele de socializare, oamenii din întreaga lume au fost revoltați de situația în care au ajuns brazilienii.

Oamenii au ieșit pe străzi, la Rio

Pandemia a ucis aproximativ 600.000 de persoane, în Brazilia. Alți aproximativ 19 milioane de brazilieni au suferit de foame în această perioadă.

Mii de oamenii au ieșit pe străzi, la Rio, în semn de protest față de foamete și criza socială. Ambele sunt puse pe seama preşedintelui Jair Bolsonaro. Răspunsul acestuia în fața situației create de pandemie a fost criticat la nivel internațional.

”Situația este foarte dificilă. Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc," a declarat un protestatar.

O femeie de 53 este nevoită să cerșească pe străzi, pentru a-și crește cei opt nepoți. Reușește să strângă echivalentul a 20 de lire, bani care nu-i ajung. ”Este o rușine”, a spus ea.

Fotografiile nu au fost ignorate nici de politicieni. În timpul unei ședințe a Congresului, cu privire la pandemie, senatorul de stânga Humberto Costa a spus că imaginile descriu tragedia socială a brazilienilor sub conducerea lui Bolsonaro.

”Șomajul crește. Inegalitatea crește. Sărăcia crește. Foamea s-a întors. Asta a făcut țării acest guvern"

Fotografii au fost și ei marcați și ei de duritatea imaginilor. Domingos Peixoto se confrută de 30 de ani cu problemele sociale din Brazilia. Totuși, el a declarat că această situație l-a marcat profund: „nu am dormit două zile, încercând să mă liniștesc."

În vârstă de 57 de ani, bărbatul a fost șocat de ce a văzut. El a povestit că se citea fericire pe chipurile oamenilor când vedeau venind camionul cu resturi: „arătau atât de fericiți ... (n.r. - pentru că) știau că asta înseamnă mâncare pentru încă o zi pe masă. Nu am făcut poza. A fost una dintre acele imagini pe care le vezi cu ochii și le stochezi în inimă. "  

Reporterul care l-a însoțit pe parcusul reportajului a povestit că a încercat să sfătuiască o femeie să nu consume resturile de animale. Răspunsul acesteia a fost sfâșietor: ”tinere, fie mâncăm asta, fie murim de foame".

„Asta este realitatea. Dacă nici asta nu te supără, dacă nu te mișcă, atunci nu știu ce o poate face,” a adăugat jurnalistul de 30 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: foamete Brazilia imagini dramatice
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close